Raziskovanja v Škocjanskih jamah med 18. in 25. podzemnim slapom leta 1890

Uradna oznaka: Entdeckungsfahrten in den St. Canzianer Höhlen im Jahre 1890 vom 18. bis 25. unterirdischen Wasserfall
Avtor: Friedrich Müller
Separat o zgodovinsko pomembnem raziskovanju Škocjanskih jam

Opis

Friedrich Müller po dnevih doživeto opisuje raziskovanje med 18. in 25. podzemnim slapom. Skozi pripovedovanje spoznamo vsakdan raziskovalcev in njihovih pomočnikov. Müller nas popelje v avanturistično potovanje, polno nevarnosti, ki se pojavljajo na vsakem koraku. Skozi dogodivščino ob reki Reki spoznamo opremo takratnih jamarjev in nevarnosti, ki prežijo pri prodiranju v kraško podzemlje.

Predlog citata

Šavc, U. 2010: Raziskovanja v Škocjanskih jamah med 18. in 25. podzemnim slapom leta 1890. DEDI - digitalna enciklopedija naravne in kulturne dediščine na Slovenskem, http://www.dedi.si/dediscina/184-raziskovanja-v-skocjanskih-jamah-med-18-in-25-podzemnim-slapom-leta-1890.