Topografski zemljevid Vremskega Britofa

Uradna oznaka: Cave Auremiane
Topografski zemljevid Vremskega Britofa v merilu 1:25 000

Opis

Zemljevid Cave Auremiane je del obširnega topografskega zemljevida Primorske in Istre v merilu 1:25 000. Prikazuje Vremski Britof z okolico. Italijanski topografski zemljevid Primorske in Istre je sestavljen iz 122 listov, ki so začeli izhajati leta 1937. Ponatis Geografskega Instituta Jugoslovenske Narodne Armije je iz leta 1950. Na levi strani zemljevida so dodani topografski znaki ter pregledni list. Na desni strani so pojasnila skrajšanih italijanskih besed ter izgovorjava nekaterih italijanskih črk. Dodana je tudi razlaga uporabe koordinatomera ter kratko opozorilo.

Predlog citata

Šavc, U. 2010: Topografski zemljevid Vremskega Britofa. DEDI - digitalna enciklopedija naravne in kulturne dediščine na Slovenskem, http://www.dedi.si/dediscina/217-topografski-zemljevid-vremskega-britofa.